“Miltä ADHD tuntuu” on valokuvaprojekti, jossa haluan tuoda esille eri ikäisten ADHD-ihmisten omia ajatuksia diagnoosistaan ja ADHD:n kanssa elämisen positiivisia ja negatiivisia puolia. Pääpointtina on tuoda esille rehellistä kokemusasiantuntijakuvaa adhd:stä valokuvan keinoin

Projektissa haetaan ensin vapaaehtoisia malliksi haluavia 18-108 -vuotiaita lyhyellä sähköpostilomakekyselyllä. Mallien valinnassa pyritään siihen, että saataisiin mahdollisimman kattavasti eri ikäisiä henkilöitä ja erilaisia AHDH:n erityispiirteitä näkyville. Kyselyyn vastanneista valitaan 10-15 mallia kuvauksiin.

Toteutan kuvaukset studiossani Lievestuoreella ja kuvien tarinat käsikirjoitetaan yhdessä kuvattavan kanssa. Kuvissa äänen saavat ADHD-ihmiset itse. Projektin lopputuotos tulee esille vuonna 2025 mm. aulanäyttelyinä ym. ”katutason” teoksina, jotka kohtaavat ihmisiä tavallisessa arjessa.  

Kun mallit on valittu ja kuvauksista sovitaan mallien kanssa, käsikirjoitetaan n. 10-15 henkilön tarinoista kuvateokset. Kuvattavat itse saavat vaikuttaa kuvan tarinaan ja uskon että lopullinen teos ja kuvaukset ovat myös kuvattavalle itselleen miellyttävä kokemus. Lopullisista kuvista on tarkoitus tehdä yhtenäinen sarja kollaaseja, joissa jokainen teos kertoo yhden henkilön tarinan.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin sähköpostilla ja someviesteillä!

Haluatko mukaan?

  • Asutko Keski-Suomessa?
  • Oletko yli 18-vuotias?
  • Onko sinulla ADHD?
  • Haluatko päästä mukaan kuvateokseen, jossa voit kertoa oman tarinasi?

Tule mukaan projektiin ja hae malliksi:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ikäluokka
Minut saa kuvata niin, että kasvoni tunnistetaan
Tietojen tallennus
Scroll to Top