Vuonna 2022 sain kunnian olla mukana “Muistaakseni”-valokuvaprojektissa, jonka toteutimme osana Valokuvaajan ammattitutkinnon opintoja aikuisopiskelijaryhmän kanssa.

Projektin pohjalta syntyi Muistaakseni-valokuvanäyttely. Näyttely oli esillä Jyväskylän kaupungin pääkirjaston ala-aulassa 1.–21.12.2022.

Muistaakseni-valokuvanäyttely esittää vanhemman sukupolven siten, kuin me nuoremmat olemme sen oppineet tuntemaan – läsnäolevana ja vakaana, mutta ei liian vakavana. Näyttelykokonaisuus muistuttaa meitä kaikkia empatian ja läsnäolon tärkeydestä, hoitajien korvaamattomasta roolista yhteiskunnassamme sekä hetken kauneudesta.

Kuvauksia tehtiin kesän 2022 aikana lyhytaikaishoito Akseli & Elinassa sekä Hoivakoti Hannalassa, jotka molemmat ovat Jyväskylän kaupungin ikäihmisten hoivakoteja. Hoitajien työstä kertovia kuvia ja maisemakuvia otettiin eri puolilla Suomea.

Projekti toteutettiin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut mahdollisti projektin. Kukkakauppa Ruusupuu lahjoitti kuvia varten upeat kimput, ruusukkeet ja kukkaisen taustaseinän ilahduttamaan ikääntyneitä sekä tuomaan kauniin lisän potretteihin. Canon Finland tarjosi paperit ja musteet näyttelykuvien ja kuvatuille lahjoitettujen kuvien valmistukseen.

NÄYTTELY:

Muistaakseni
1.-21.12.2022, Kaupunginkirjasto, Jyväskylä


Scroll to Top